B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi

EĞİTİMİN ADI

B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi

EĞİTİMİN BAŞLANGIÇ TARİHİ

En az 12 kişilik kayıt olması halinde açılacaktır.

EĞİTİMİN GÜNLERİ VE SAATLERİ

15 gün "Uzaktan Eğitim" + 17 gün "Uzaktan Canlı Eğitim" + 5 gün Staj Eğitimi

Uzaktan Canlı eğitimlerimiz görüntülü ve sesli iletişim sağlayan programlar üzerinden yapılacaktır.

1.grup 15 iş günü : 09.00 - 15.00

2.grup 15 iş günü : 15.00 - 21.00

TOPLAM EĞİTİM SÜRESİ

90 Saat Uzaktan Eğitim  + 90 Saat Uzaktan Canlı Eğitim  + 40 Saat Staj

EĞİTİMİN KISA  AÇIKLAMASI

B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Sertifikası Almak İçin Şartlar

B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sertifikası almak için şartlar bulunmaktadır. B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi almak ve bu unvan ile çalışmak için;

C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi ile en az 3 yıl görev yapmış olmak ve bu durumu iş güvenliği uzmanlığı sözleşmesi ile belgelemiş olmak. Bu durumları yerine getiren adaylar B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimlerine katılarak başarılı olacak olan mimar, mühendis ve teknik elemanlara,

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümünde yüksek lisans yapmış olan veya İş Güvenliği Bölümü alanında yüksek lisans yapmış olan mimar, mühendis ve teknik elemanlardan B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavından başarılı olanları, B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sertifikası almak için şartlar kısmını tamamlamış olmaktadır.

B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nerede Çalışır?

B sınıfı iş güvenliği uzmanı nerede çalışır, bu uzmanlığı almış ve alacak olan kişiler için oldukça fazla merak edilen konulardan biridir. B sınıfı iş güvenliği uzmanı unvanı ile hem devlet hem de özel şirketlerde çalışma hakkı yakalanmaktadır.

Özellikle özel şirketlerde bu eğitimi almış kişilerin çalışma zorunluluğu getirildikten sonra, çalışanlar bu eğitimlere yoğunluk göstermişlerdir. Bu sırada da zaten B sınıfı iş güvenliği uzmanlarına kapılar açılmaktadır.

Kısacası iş güvenliği, insanların çalıştıkları her alanda gereken ok mühim konuların başında yer almaktadır. B sınıfı iş güvenliği uzmanı nerede çalışır dersek, cevabımız net bir şekilde insanların çalıştığı tehlikeli ve az tehlikeli tüm iş alanlarında olmalıdır. Çünkü bu eğitim tehlikeli ve az tehlikeli olan alanlarda bu uzmanların verimli bir şekilde çalışarak, tehlikelere karşı çalışanların nasıl korunacağını kapsar.

SINIF KONTENJANI

EĞİTMEN

Prof. Dr. Dursun Ali KÖSE (Sorumlu Müdür, İSG Koordinatörü)

Prof. Dr. Vedat DENİZ

Prof. Dr. Hakan GÜNGÜNEŞ

Prof. Dr. Abdurrahman ASAN

Kibar ERTEM

Prof. Dr. Faruk GÖKMEŞE

Dr. Öğr. Üyesi Kubilay KARACİF

Dr. Öğr. Üyesi Sevil ÖZKINALI

Dr. Melih BOZKURT

Dr. Öğr. Üyesi Fikri ÖZDEMİR

Doç. Dr. Ebru GÖKMEŞE

Prof. Dr. Satılmış BASAN

EĞİTİMİN ÜCRETİ

1250 TL

NOT

Eğitim ücretimiz kişi başı olup KDV dahildir. Üniversitemiz öğrencileri ile çalışanları ve birinci derece yakınlarına eğitim ücretinin %10'u oranında indirim uygulanır.