HİTİT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ

Akademik Araştırma Yöntem ve Araçları 30.01.2019

Değerli Bilim İnsanı;

Günümüzdeki akademik çalışmalarda karşılaşılan temel sorunların çözümünde aşağıda listelenen yöntem ve araçların kullanımına olan talebin arttığı görülmektedir. Bu amaçla, bilimsel çalışma niteliğini artırmaya yardımcı olacağı düşüncesiyle aşağıda yer alan eğitimleri, bilgi paylaşımı kapsamında yapılmasını planladık. Bu vesileyle, siz değerli bilim insanının tercihlerini de belirleyebilmek ve eğitimleri planlayabilmek üzere görüşlerinize ihtiyaç duymaktayız.

Aşağıda verilmesi planlanan eğitimlerin içeriklerini PDF formatında bulabilirsiniz.

Ayrıca bu eğitimlere katılmak isterseniz aşağıdaki kayıt formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.

Eğitimlerimiz ücretsiz olup, katılımcılara Hititsem onaylı “Katılım Belgesi” ve eğitmenlere de katkıları nedeniyle “Teşekkür” belgesi düzenlenecektir.

Eğitim yeri, talep yoğunluğuna ve eğitim konularına bağlı olarak Hititsem Bilgisayar Laboratuvarı veya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bilgisayar Laboratuvarında gerçekleştirilecektir.

Eğitim için planlanan tarihler 11 - 16 Şubat 2019 ya da 18 - 21 Şubat 2019

Açılacak eğitimler ile ilgili talepler toplandığında nerede ve hangi günlerde yapılacağı ayrıca ilan edilecektir.

Eğitim Listesi

1. Sosyal Bilimlerde Deneysel Yöntemler (Arş.Gör. Emre Özyerden)

2. Stata Programına Giriş (Arş.Gör.Dr. Ferhat Çıtak)

3. Stata ile Panel Veri Ekonometrisi (Arş.Gör. Reyhan Karababa)

4. R Programlamaya Giriş ve Temel İstatistik Testler (Arş.Gör. Emre Özyerden)

5. R İle Veri Görselleştirme (Arş.Gör. Emre Özyerden)

6. LaTeX ile Bilimsel Doküman Hazırlama (Arş.Gör. Emre Özyerden)

Kayıt Olmak İçin Lütfen Tıklayınız.