HİTİT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ

EĞİTİMİN ADI

3D Studio Max ve Vray Kursu

EĞİTİMİN BAŞLANGIÇ TARİHİ

En az 10 kişilik talep olması halinde açılacaktır.

EĞİTİMİN GÜNLERİ VE SAATLERİ

19.30 – 21.30

TOPLAM EĞİTİM SÜRESİ

4 Haftalık 16 saat (Hızlandırılmış) ve 8 Hafta 32 saat olmak üzere iki seviyedir

EĞİTİMİN KISA  AÇIKLAMASI

3D Studio Max Nedir?

3Ds Max, Autodesk firması tarafından geliştirilen (ve hala geliştirilmekte olan)  dünyanın en popüler ve en çok kullanılan 3D modelleme ve animasyon programıdır. Tam adı “3D Studio Max” olarak literatürde geçmektedir.

Hayal Gücünüzün sınırlarını zorlayan tasarımları hayata geçirmeniz için sonsuz  imkanlar sağlayan,  geleceğin tasarımcılarının programı 3ds Max’tir. Gelişmiş eklenti desteği, güçlü modelleme kabiliyeti ve nispeten kolay kullanımı ile 3 boyutlu modelleme yazılımları arasında en yaygın kullanıma sahip uygulamalardan birisi olup, bir çok hazır modeli, dersleri, eklentileri bulunan ve internet üzerinde bir çok dökümana sahip bir programlardan birisidir. 3ds max ile sınır tanımaz hayalgücünüzü sanal ortama taşıyabilir ve biraz sabırla gelecekte iyibir iş ve kazanç sahibi olabilirsiniz.

3D Studio Max Nerelerde Kullanılır:

3D Studio hayatımızda çok geniş bir yer tutuyor, biz farketmesekte. TV reklamlarında  , mimarlar, iç mimarlar, mimarlık öğrencileri, endüstriyel ürün tasarımcıları,mimari yapıların düzenlenmesinde , bilimsel örneklerin incelenmesinde , sinema ve özel efektlerde ,uzay simülasyonlarında ,çizgi film animasyonları, tıbbi ve ticari alanda , endüstriyel tasarımda jenerik hazırlanmasında ve daha bir çok alanda 3D Studio kullanılmaktadır. Bilgisayar teknolojisinin hızla ilerlemesine paralel olarak 3D Studio baş döndürücü  bir şekilde gelişmekte ve hayatımızda vazgeçilmez bir animatör program olarak yerini almaktadır ve alacaktır.

3DS Max Kursuna Kimler Katılabilir:

3DS Max eğitimine; tüm Mühendis, Mimar, Tasarımcı, Tekniker ve Teknisyenler katılabilirler. Makine, İnşaat, Harita, Elektrik ve Elektronik, Tekstil Mühendisleri ve Teknikerleri, iç Mimarlar, Peyzaj Mimarları ve Mimarlar bu eğitime katılabilir. Ayrıca fabrikaların Ar-Ge departmanlarında teknik ressam ve ya tasarımcı olmak isteyen kişiler de 3DS Max eğitiminden yararlanabilirler.

3DS Max Kursunun Kariyerinize Katkıları Nelerdir:

Biz en çok modelleme ve animasyon üzerinde yoğunlaşıp bu konudaki gereksinimleri karşılama amacında olduğumuza göre bunlardan bahsetmemiz yeterli olacaktır.Gerisi ileri derecede teknik bilgi gerektirir ve eğitimini almadan o dalda ilerlemek oldukçada zordur. 3d ile neler yapılabilir sorusunun cevabını aşağıda bazı örneklerle daha iyi anlayabiliriz.

oluşturmak mümkündür.Ama bu gibi durumlarda bir 2D programından (örn. Photoshop) yardım almanız gerekebilir.

Hayalini kurduğunuz bir objeyi tüm ayrıntılarıyla modelleyebilirsiniz.Animasyon filmi yapabilirsiniz.Son zamanlarda büyük bütçelerle hazırlanan animasyon filmlerinin temelini 3D oluşturur.Reklamlarda izlediğimiz çoğu obje artık sadece 3d grafiklerden ibarettir.Gerçek objelerden daha göze çarpıcı daha çekici halde sunmanın yolu 3D’dir.

Oynadığımız video oyunların geçiş videoları, oyundaki modellerin grafikleri 3D çizimlerdir.Burada üzerinde durmak istediğimi bir nokta var.Her hangi bir 3D çizim programıyla oyun yapılamaz.Örneğin 3dsmax programını ele alırsak, bu programla bir oyun yapmak mümkün değildir.3d studio max sadece bir grafik programıdır.Eğer bir oyun yapmak istiyorsak 3d programında oyunun modellerini hazırlarız ve daha sonra herhangi bir programlama diliyle de oyunun seyrini yazarız.Hak verirsiniz ki bir grafik çizim programıyla bir oyun karakterine yapay zeka verebilmek imkansızdır.Bağlantısı hiç mi yoktur sorusunun cevabı ise hayırdır.Örnek olarak yapay zeka vereceğimiz karakterin surat ifadelerinin temelleri 3D programında atılır.Mesela dudak kısmına bone (kemikler) yerleştirilir ve programlama kısmında bu boneler hareket ettirilir.

Mimari çizimlerde yine 3d programlarından yardım alınır.Mimarlar genelde Autocad programı kullanırlar ama bir çok mimar bu programın yanında 3dmax gibi programlarla da uğraşır.Çünkü Autocad programı görsellik açısından çok kısıtlıdır.Gerçeğe yakın bir görüntüyü cad ile alabilmek mümkün değildir.

3DS Max Kurs Program İçeriği:

A) Hızlandırılmış Kurs

1) Temel 3DS Max eğitimi (6 saat) (Arayüz,Modelleme,Kaplama,Işıklandırma,Camera)

2)Vray ve Render Motorları (3 saat)

3)İç Mekan Dersi (3 saat)

4)Dış Mekan Dersi (3 saat)

5)Animasyona Giriş (1 saat)

-Haftada 2gün (60dk ders) -> 2 saat x 8 hafta= 16 Saat

B)Orta Seviye Edinim Kursu

1) Temel 3DS Max eğitimi (12 saat) (Arayüz,Modelleme,Kaplama,Işıklandırma,Camera)

2)Vray ve Render Motorları (6 saat)

3)İç Mekan Dersi (6 saat)

4)Dış Mekan Dersi (6 saat)

5)Animasyona Giriş (2 saat)

-Haftada 2gün (2 saat ders) -> 4 saat x 8 hafta= 32 Saat

SINIF KONTENJANI

EĞİTMEN

Serkan Özsoy

EĞİTİMİN ÜCRETİ

A) 640TL B) 960TL

NOT

Eğitim ücretimiz kişi başı olup KDV dahildir. Üniversitemiz öğrencileri ile çalışanları ve birinci derece yakınlarına eğitim ücretinin %20' si oranında indirim uygulanır.